Sivut

Tietoja tästä blogista

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Pelaamalla voi saada kesätyöpaikan

Työnhakupeli® valittiin Espoon ensimmäisellä keksintöviikolla vuoden 2014 Toisinnäkijäksi. Työnhakupelin kehittänyt Timo Karjalainen kertoo, miten työnhakupeli auttaa nuoria niin kesä- kuin muidenkin työpaikkojen hakemisessa:  

"Pudotuspelit lähestyvät, 

eikä ainoastaan jääkiekossa, vaan myös kesätyöpaikkojen haku on kuumeisesti käynnissä. Ovatko hakijat "kuumia" pelaajia, jotka ansaitsevat paikkansa työmarkkinoilla? Harva on! Työnhakutaitojen taso on valtaosalla puutteellista. Etenkin nuoret tuntuvat olevan epävarmoja ja täynnä kysymyksiä, kuten " Mitä siellä työhaastattelussa kysytään? Miten haastatteluun valmistaudutaan? Pitääkö suosittelijoita olla? Miksi pitää ja mistä niitä voi saada?Työnhakupeli®,  auttaa selvittämään työnhakuun liittyvät kysymykset. Pelatessa nämä tärkeät asiat tulevat tutuiksi kuin itsestään. Pelaajille peli on hauska ja helppo tapa tutustua työnhaussa tarvittaviin tietoihin, taitoihin ja osaamiseen. Samalla harjaantuvat vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot.

Peli vahvistaa valmiuksia, joiden avulla hakija erottuu muiden työnhakijoiden joukosta eturiviin. Hän oppii laatimaan hyvän työhakemuksen ja ansioluettelon sekä kertomaan, missä juuri hän on hyvä. Työnhakupelin ympärille syntyy tiimi, joka ratkoo työnhaun kysymyksiä hauskalla tavalla, pelin pyörteissä. Pelitilanne on pelaajalle luonteva, vailla noloja tilanteita. Ryhmän sisäinen dialogi tuo oman mausteensa oppimiseen. PELAAMALLA OPPII!"

Työnhakupelistä on ELLIN valikoimassa kaksi eri versiota, joista 

Helpomman pelin kysymykset sopivat 7 - 9 -luokille sekä S2-opetukseen. 


Vaikeamman pelin kysymykset sopivat kymppiluokalle, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. 2-4 pelaajan pelaamana peli kestää puoli tuntia. Pelaajat ponnistelevat kohti maalia (työpaikkaa) ja matkallaan sinne koettavat kerätä itselleen kolme suosittelijaa. Pelin aikana pelaajat vastaavat kysymyksiin ja vastaukset arvioidaan kaikkien pelaajien peukutuksella - joko ylös- tai alaspäin.

Kysymyksissä on neljä teemaa: työhaastattelu, työnhaku/CV, sattumakortit ja ryhmäkysymykset.

Peli on myös hyvä tapa päivittää omat tiedot työnhausta vaikka työnhaku ei juuri nyt olisikaan ajankohtaista! Kesätyön hakemisesta löytyy lisätietoja myös Kun koulu loppuu -sivustolta.