Sivut

Tietoja tästä blogista

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ellin opettavaiset muistipelit ja palapelit

Melko usein meiltä kysellään muistipelejä ja palapelejä. Meillä ei ole näitä tuotteita juurikaan valikoimassa, ihan jo siitä syystä, että niitä saa paljon muualtakin, lähtien maitomarketeista. Meillä on kuitenkin tuotteita, joita voi käyttää kuten muistipeliä! Tässä muutama sellainen tuote listattuna:


Whale twins


Astetta haastavampi muistipeli, jonka jokaisessa kortissa on kaksi värikästä valasta: juju on löytää ne kaksi korttia, joiden valaissa on sama väriyhdistelmä






What do we do

Tässä pelissä tavoitteena on yhdistää kaksi erilaista kuvaa, joissa lapset tekevät samaa asiaa: syövät, soittavat,  lukevat... Peliä voidaan pelata joko yhdistämällä kortteja kuvapuoli ylöspäin tai kuvapuoli alaspäin, jolloin peli toimii haastavana muistipelinä.





Cause and effect


Tässä pelissä yhdistellään vihreäreunaisia syy-kortteja punareunaisiin seuraus-kortteihin. Kääntämällä kortit kuvapuoli alaspäin pelistä saadaan muistipeli. Muistipeliä voi helpottaa erottelemalla vihreäreunaiset ja punareunaiset kortit toisiinsa, tai vaikeuttaa sekoittamalla ne kaikki keskenään.






Kirjoita Oikein -kaksoiskonsonanttimateriaali



Asettele toisiaan vastaavat kuva- ja sanakortit pöydälle takapuoli ylöspäin. Jokainen pelaaja kääntää vuorollaan kaksi korttia. Jos niissä on sama kuva ja sana, pelaaja saa parin. Voit myös jaotella kortit kahteen osioon, kuvat toiseen ja sanat toiseen, jolloin peli helpottuu hiukan. 



Twinfit-kortit

 


Twinfiteissä kahta korttia yhdistää aina sama teema. Asettele kortit pöydälle kuvapuoli alaspäin. Jokainen pelaaja kääntää vuorollaan kaksi korttia, ja jos kortit kuuluvat yhteen, pelaaja saa pitää parin. Korttien teemat ovat: Ensin/sitten (Sequenza), väline ja käyttötarkoitus (Instrumenta), tilanne ja ajatus (Idea), sama verbi kahdessa eri tilanteessa (Verba), sama käyttötarkoitus (Funktiona), henkilön ja paikan yhdistäminen (Loca), syy ja seuraus (Causa), samanlainen/erilainen (Varia) ja vastakohdat (Contraria).



Yhteinen tekijä -korttipeli Waterproof

 



Kaikissa korteissa on elollinen ja eloton esine, joiden sijainti suhteessa toisiinsa vaihtelee. Parin voivat muodostaa kortit, joissa on sama olento tai esine, tai kortit, joissa on sama sijainti - jokaiseen peliin voidaan sopia uudet säännöt!



Boni-ketun eläinkortit

 



Korttipakassa on kymmenen eri eläintä, kuvattuna kahdella eri tavalla. Muistipelissä eläin yhdistetään jälkeään tai ravintoaan kuvaavaan korttiin.



Opin luonnosta -kortit

 



Opin luonnossa -korttipakat jakautuvat kolmeen eri teemaan: metsä, kaupunki sekä järvi ja meri. Pelissä on 40 luontoaiheista kuvakorttia ja vastaavat tekstikortit. Muistipelissä kuva- ja tekstikortit yhdistetään toisiinsa. Voit taas helpottaa peliä lajittelemalla kuva- ja tekstikortit omiin osioihinsa.



Palapelit


Valikoimassamme on kaksi perinteistä palapeliä: Matikkaluotsin välineisiin kuuluva, Korpun ja kissavainaamme Kallen tähdittämä Matikkapalapeli, sekä iso Vuodenajat-palapelisetti; 4 palapeliä, joiden palamäärä kasvaa keväästä talvea kohti mentäessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti