Sivut

Tietoja tästä blogista

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ohjeita lukemaan oppimiseen ja työmuistin kehittämiseen kuvakorteilla pelaten

Kuvakorteilla voi harjoitella kielellisiä taitoja monella hauskalla tavalla. ELLIN korteille laadittuja ohjeita voi soveltaen kokeilla vaikka postikorteilla tai tavallisilla muistipelikorteilla. Pääasia on, että esillä olevat kuvat kiinnostavat pelaajia ja ovat helposti tunnistettavia. ELLIN kortit on kotimainen piirroskorttisarja, joka perustuu Kirsti Remeksen artikulaatiotestissä käytettyihin sanoihin.

Lukiharjoitukset, kielellinen kuntoutus ja muistikuntoutus onnistuvat samoilla menetelmillä

Lukiharjoituksiin on toki tärkeää valita sellaisia kirjainyhdistelmiä, joiden kanssa ongelmia helposti syntyy. Kuitenkin näitä lukiharjoittelua varten suunniteltuja harjoituksia voidaan käyttää kaikenikäisten kielellisen kuntoutuksen tukena sekä muistikuntoutuksessa.



Pelaamisen voi aloittaa tutustumalla kuviin ja nimeämällä ne

Nimeämistä voidaan harjoitella nostamalla pinosta (tai pöydältä) kortti kerrallaan ja se joka nopeimmin osaa nimetä kortin - eli sanoa mitä se esittää - saa kortin itselleen.

Samalla tavalla voidaan harjoitella alkuäänteiden tunnistamista - se, joka tunnistaa, millä kuvan esittämä sana alkaa, saa kortin.   

Tavupeliä voi pelata siten, että aikuinen (tai ohjaaja) sanoo kuvan esittämän sanan tavut ja pelaajat muodostavat niistä sanan.

Työmuistia tukevassa harjoituksessa koetetaan muistaa (ja nimetä) mahdollisimman monta käännettyä korttia.

Tilaa kortit ja lataa ohjeet ELLInkaupasta:
ELLIn kortit
ELLIn pöytäkortit



Outi Haikarainen,
ELLI - Early Learning Oy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti