Sivut

Tietoja tästä blogista

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ohjeita lukemaan oppimiseen ja työmuistin kehittämiseen kuvakorteilla pelaten

Kuvakorteilla voi harjoitella kielellisiä taitoja monella hauskalla tavalla. Näitä ELLIN korteille laadittuja ohjeita voi soveltaen kokeilla vaikka postikorteilla tai tavallisilla muistipelikorteilla. Pääasia on, että esillä olevat kuvat kiinnostavat pelaajia ja ovat helposti tunnistettavia. ELLIN kortit on kotimainen piirroskorttisarja, joka perustuu Kirsti Remeksen artikulaatiotestissä käytettyihin sanoihin.

Lukiharjoitukset, kielellinen kuntoutus ja muistikuntoutus onnistuvat samoilla menetelmillä

Lukiharjoituksiin on toki tärkeää valita sellaisia kirjainyhdistelmiä, joiden kanssa ongelmia helposti syntyy. Kuitenkin näitä lukiharjoittelua varten suunniteltuja harjoituksia voidaan käyttää kaikenikäisten kielellisen kuntoutuksen tukena sekä muistikuntoutuksessa.Pelaamisen voi aloittaa tutustumalla kuviin ja nimeämällä ne

Nimeämistä voidaan harjoitella nostamalla pinosta (tai pöydältä) kortti kerrallaan ja se joka nopeimmin osaa nimetä kortin - eli sanoa mitä se esittää - saa kortin itselleen.

Samalla tavalla voidaan harjoitella alkuäänteiden tunnistamista - se, joka tunnistaa, millä kuvan esittämä sana alkaa, saa kortin.   

Tavupeliä voi pelata siten, että aikuinen (tai ohjaaja) sanoo kuvan esittämän sanan tavut ja pelaajat muodostavat niistä sanan.

Työmuistia tukevassa harjoituksessa koetetaan muistaa (ja nimetä) mahdollisimman monta käännettyä korttia.

Lisäohjeita ja lomakkeita voi ladata verkkokaupasta earlylearning.fi

Lataa tarkemmat ohjeet ja harjoittelulomakkeet alla olevista linkeistä - tiedostot ovat toistaiseksi saatavana vain tuotetietojen liitteinä.

Peliohjeet ja lomakkeet peleihin voi tulostaa tämän linkin kautta: Ellin kortit 9 x 13 salkussa
Peliohjeet ja lomakkeet on laatinut laaja-alaiseksi erityisopettajaksi opiskeleva Katja Ylä-Kotola yhden opintosuorituksensa osana. 

Kortteja vastaavat sanakortit voi tulostaa tämän linkin kautta: Ellin kortit 9 x 13

Kirsti Remeksen artikulaatiotestin mukaisen lomakkeen saa tämän linkin kautta:  Ellin pöytäkortitOuti Haikarainen,
ELLI - Early Learning Oy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti